måndag 16 april 2012

Mario Kempe är överskattad

Mario Kempe - som nyss har sajnat (tvåårskontrakt) med Modo - är utan tvivel en av de mest överskattade spelarna som har varit tillgängliga på transfermarknaden i svensk hockey den senaste tiden. Kempe är - till skillnad från vad vissa (däribland somliga tidningar) har fått för sig - inte i närheten av att vara någon "stjärna" och upphaussad i allmänhet.

Det är emellertid inget snack om att högstanivån är väldigt hög för forwarden, vars poängrekord sett till en enskild grundserie i Elitserien ligger på blygsamma 18 pinnar. Mario Kempe är snabb, teknisk, avsig och en sån där spelare som kan göra magiska solomål när han är på humör.

Problemet är att Mario Kempe är alldeles för ojämn och för det mesta medioker. Den 23-årige forwarden blixtrar således sällan till och hamnar i djupa svackor. Utvecklingspotentialen är dock enorm och om Kempe får ordning på jämnheten är det möjligt att  han utvecklas till en klasspelare på elitserienivå, vilket han med låt säga 25 procents sannolikhet kommer bli på lite längre sikt.

Läs även:

"Modo värvar från Djurgården"

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kempe gör väl (för att överdriva) 50 % av sina poäng på straffläggningar =)

Timberjack sa...

Håller med att Mario Kempe är överskattad, trots att jag är Modo-supporter. Vet hur som helst att Modo inte har räknat med att han ska bli någon framträdande spelare och har tålamod med honom, så Modo har inte så mkt att förlora.

Henke, Övik sa...

Tror att Kempe kommer göra bra ifrån sig. Går åtminstone i en 3-kedja och kommer vara ett offensivt vapen.

Viktig i PP och en mönsterbrytare som alla lag heöver.

Skicka en kommentar